Pouze pitím čaje čaj poznáte!

ACP_na_sirku

Zpomalte v krysím závodě a přijďte na kus řeči, užít si klidu, čajů a bylinJe totiž dobré si občas vychutnat dobrý šálek čaje, poznat i některou ašskou horninu či minerál a trochu se ponořit do úžasné vědy, kterou je geologie; pokusíme se společně zbořit zajímavou myšlenku: "Kameny jsou jako němí učitelé, co se od nich člověk naučí nelze sdělit" (Johan Wolfgang von Goethe).

kalendar-akci-Nepustil-Tea-cz

chci_degustaci_doma

Chystám pro vás vycházky za horninami, minerály a geologií Ašska - "cesty do přítomných okamžiků nekonečna", v cíli každé vycházky (možná i během ní) se bude vařit a ochutnávat čaj (i byliny); ... cestou budeme sbírat různé kamení (horniny a minerály), obdivovat tvary terénu a pronikat do velmi vzdálené minulosti Ašska (sledujte Kalendář akcí a podívejte se, o čem vycházky přesně budou).

jdu_na_geovychazky

"Zkoumání neživé přírody i pití čajů a bylin se do života nezapočítává"; ... a jak jak praví Miroslav Horníček (v knize "Chvála pohybu") "Čas plyne, je jedno, jestli ležíme na gauči či sníme v altánku, čas plyne..."; ovšem připustíme-li, že čas neexistuje (je to konstrukt čistě lidský, vědecký, dohodnutý...), pak nemá co plynout; ale v případě, že by opravdu plynul (a je jedno zda tam nebo zpět), je potřeba se vědomě věnovat pití čaje a pozorování neživé přírody!

kameny_asska_a_okoli

"Vesmír a příroda jsou mocnější než člověk. Ač to příliš nepozorujeme, všude - v živé i neživé přírodě - to doslova vře. Všechny změny a přeměny, jež kdysi začaly - a v geologickém čase je počítáme na milióny, stovky miliónů a miliardy let - stále pokračují, bez ohledu na jakoukoliv formu života. Srovnáme-li věk Země se stoletým člověkem, pak jeho 4 dny života je to samé jako jeden milión let v životě Země. Sekunda - v počítání lidského bytí - je skoro tři roky v počítání života Země. Až uplyne minuta od " teď ", budeme pouze o minutu starší, ovšem než si tento krátký časový okamžik prožije naše Modrá planeta, bude jí to trvat ještě 180 let! Rozdíl mezi počítáním lidského času a času Země je zatraceně rozdílný. Nelehce porovnatelný a téměř nepochopitelný. Země si prostě žije podle svého a lidstvo jí pramálo zajímá! Ono tu totiž - za 180 let - již nemusí být."

P.S. Letošní rok je složitý, plný očekávání, změn, zvratů... a přesto barevný, radostný, úžasný a jedinečný! Stres ze všeho, co se kolem děje, je značný a thajské bylinyčaje mohou být účinnou pomocí k jeho zvládnutí. Osobně byliny a čaje z Thajska piju již mnoho let, poskytují mi nebeský klid a každý jejich doušek zažene nějakou strast tohoto nepovedeného světa! Žije se mi s nimi lépe a počítám, že tu ještě nějakou desítku let budu! A výsledek? Mám na krku přes šedesát křížků, cítím se skvěle, energie mě neopouští a plánů mám na sedm dalších životů! A navíc, neberu žádné léky a nemusím chodit k doktorovi! Nechcete mě následovat?