Luxusní česká čajová čokoláda je na světě!

Čokoláda je vyráběna podle receptury z dob, kdy byly Čechy čokoládovou velmocí. Je to dávno – za první republiky, kdy se do Čech vozilo 12 tisíc tun kakaových bobů ročně (2,5 % světové produkce) a spotřeba byla na hlavu větší než mělo třeba Švýcarsko. Ovšem nic nebylo zcela zapomenuto! Výroba pravé české čokolády, jež v Čechách vzniká od pražení kakaových bobů po tabulku, je toho příkladem.

Čajová čokoláda – vyrobena firmou Jordi´s chocolate – je vytvořena ve spolupráci s Dobrými Čaji a patří do triády „Indočína/Thajsko“. Každá čokoláda obsahuje mletý zelený čaj v bio kvalitě (zelený čaj (Wirun Green Tea 2013 – tzv. „thajská matcha“ – Organic Thailand). Jsou k dispozici tři druhy:
bílá („White“) čajová čokoláda s matchou (obsah kakaového podílu – kakaových bobů 29 %)
mléčná („Milk“) čajová čokoláda s matchou (obsah kakaového podílu – kakaových bobů 45 %)
tmavá („Dark“, hořká) čajová čokoláda s matchou, sypaná praženým kakaovým bobem svrchu (obsah kakaového podílu – kakaových bobů 63 %)

Důležitá poznámka k výrobě čokolády:
„Dnes se v České republice vyrábí tabulky čokolády z už hotové (průmyslově vyrobené) čokolády s obsahem rostlinného ztuženého tuku a spoustou cukru. Všimněte si že u řady čokolád (a to i hořkých, kde je relativně vysoký podíl kakaa či kakaové hmoty, je na prvním místě uveden cukr). Po takových čokoládách se skutečně kazí zuby a tloustne „ostošest“. Ovšem, je-li v čokoládě obsah kakaa vyjádřen obsahem celého použitého kakaového bobu (jež sám o sobě má přes 50% kakaového másla) a cukru je velmi málo, jde o opravdovou čokoládu, po které se netloustne!  Kakaové máslo je totiž velmi cenné (používá se nejen v potravinářství , ale i v kosmetice apod.) a zhusta je v běžných čokoládách nahrazováno nebo jeho podíl „doladěn“ rostlinnými oleji. Cena výsledné tabulky čokolády tak klesá a kupujeme si opravdu levnou – a nutričně – hodně bezcennou „čokoládu“. Dokonce jí dáváme i dětem, které se stávají na cukru doslova závislé!!! Rostlinný olej ani cukr není drahý a výrobci  levné suroviny používají velmi rádi.

Firma Jordi´s hází všem běžným čokoládám na trhu rukavici. Karta se obrací. Vyrábí čokoládu z pravých bio surovin, bez  nahrazování kakaového másla a bez přidávání dalších zbytečných látek. Například 100% hořká čokoláda je vyrobena skutečně jen rozemletím a konšováním celých kakaových bobů, jež byly do Čech přivezeny surové, přebrány a s velkou péčí pečlivě upraženy.

Doporučuji vyzkoušet nejen čajové varianty čokolád ale i ostatní, jež najdete na webu výrobce či v e-shopu Dobrých Čajů

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..