Stříbrské degustace čajů a bylin jsou „v plném proudu“…

Pátá degustace čajů v Městském muzeu ve Stříbře (14. března 2013) byla plná překvapení. Navázala tak na povedenou únorovou ochutnávku maté – Cesmíny paraguayské.

Degustace nás zavedla do světa málo známých čajů a bylin z Číny a Thajska. Překvapením byly nejen chuťové projevy čajů a bylin ale i jejich balení, vůně a tvary. Každý účastník degustace všechny čaje a byliny detailně poznal „na vlastní kůži“ a uslyšel řadu zajímavostí. Všechny čaje a byliny jsme připravovali na mnoho nálevů a bylo opět ověřeno, že kvalitní listové – sypané čaje – bez chemie, nepřirozených přidaných chutí a vůní, dokáží poskytnout ty pravé chuťové vjemy a bezpočet gurmetských zážitků. Degustaci doprovodila výstava čajů a čajového nádobí. Nečekanou sladkou tečkou byla malá ochutnávka špičkových českých čajových čokolád – horké novinky na českém i světovém trhu!

Na 21. květen (úterý) je plánovaná degustace polozelených čajů, zcela čerstvých (2013) i archivních (například čaj z roku 1982). Čeká nás koncert neuvěřitelných chutí a vůní. Čaje budeme připravovat čínskou metodou Kung Fu Čcha a k pití použijeme tradiční soupravy dvou šálků, jež nám poskytnou nevyčerpatelnou zásobu zážitků. Jste srdečně zváni na opravdu dobré a zajímavé čaje!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Čaj v muzeu... a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..